Христо Янев остава начело на ЦСКА и през следващия сезон

Христо Янев ще остане треньор на "ЦСКА" и през следващия сезон. Ръководството на клуба е много доволно от работата на младия специалист и не смята да прави промяна на треньорския пост, съобщава "Спортал".

37-годишният наставник заслужи напълно с цялостното представяне на отбора и най-вече с рейда в турнира за Купата на България и безкомпромисната елиминация на "Берое" на 1/2-финала на турнира. Почти сигурният евроучастник бе тактически надигран и в двете срещи с "червените". На 99% е сигурно, че статутът на Янев няма да се промени, дори и да загуби решаващият сблъсък с Монтана на финала на 24 май.

Това означава, че ако клубът наистина бъде допуснат в "А" група, както анонсира финансовият благодетел Гриша Ганчев, Янев ще продължи да е начело на отбора, въпреки че все още няма необходимия лиценз за това. В момента Янев кара курсове за тапията на УЕФА Про, която ще му позволи да води състава в елита.

Изпитът му е в края на годината. Очаква се обаче от БФС да позволят на Янев да е треньор без лиценз за няколко месеца. Идентична е ситуацията и в "Берое". Заралии обявиха, че техен наставник ще бъде Александър Димитров, а той също като Янев в момента кара курсове за УЕФА Про.

В последните два сезона подобни изключения бяха правени и за Веселин Великов в Любимец и Христо Колев в Локомотив (Пловдив), така че това няма да е прецедент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ