На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Зорница Русинова: Интеграцията на трайно безработните на пазара на труда е сред най-важните ми приоритети

Снимка: Министерството на труда и социалната политика

„Бързата интеграция на пазара на труда на дълготрайно безработните и неактивните хора е сред най-важните ми приоритети“. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на церемония за приемането на поста от предшественика си Ивайло Калфин в Министерството на труда и социалната политика, предаде пресцентъра на институцията.

„Друг приоритет в работата ми като министър ще са работещите майки. Те трябва да имат по-добра професионална реализация и възможност за по-добро съвместяване на личния и семейния живот“, каза министър Русинова.

Тя подчерта, че България има изключително добра мрежа от над 1700 социални услуги. „Важната тема оттук нататък е подобряването на тяхното качеството. Това ще доведе до по-добра и ефективна грижа за децата и възрастните с увреждания, които са в най-уязвимо положение“, каза министърът на труда и социалната политика.

Русинова гарантира, че ще работи за подобряване на ефективността на обученията за безработни и заети, които се финансират по линия на националния бюджет и Oперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. „Те трябва да бъдат съобразени по-добре с нуждите на определени икономически сектори и региони“, каза Русинова.

Сред най-важните задачи тя посочи още следващите стъпки в деинституционализацията на децата и реализирането на плана за дългосрочната грижа за възрастните хора. Русинова увери, че след консултации с Министерството на здравеопазването ще продължи и реформата за промяна в начина на удостоверяване на медицинската експертиза за инвалидните пенсии. „На базата на предварително подготвените концепции ще бъдат разписани и законодателни промени в максимално кратки срокове“, каза тя.

Министърът на труда и социалната политика гарантира, че ще поддържа добър диалог с медиите, социалните партньори и гражданското общество и добави, че следващата седмица ще сформира политическия си екип.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.