Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара са горели в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

Учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца

22 избиратели гласуваха на референдум да имат кмет Новият временно изпълняващ длъжността ще бъде избран от Общинския съвет в Попово

Проучване на “Барометър България”: Кабинетът “Борисов” излъчва стабилност

Еди Рама: Косово и Албания може да имат общ президент

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Спряха шофьор в София с 3.03 промила алкохол зад волана

Кметът на Благоевград положи венец пред бюст-паметника на Васил Левски

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Зорница Русинова: Интеграцията на трайно безработните на пазара на труда е сред най-важните ми приоритети

Снимка: Министерството на труда и социалната политика

„Бързата интеграция на пазара на труда на дълготрайно безработните и неактивните хора е сред най-важните ми приоритети“. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на церемония за приемането на поста от предшественика си Ивайло Калфин в Министерството на труда и социалната политика, предаде пресцентъра на институцията.

„Друг приоритет в работата ми като министър ще са работещите майки. Те трябва да имат по-добра професионална реализация и възможност за по-добро съвместяване на личния и семейния живот“, каза министър Русинова.

Тя подчерта, че България има изключително добра мрежа от над 1700 социални услуги. „Важната тема оттук нататък е подобряването на тяхното качеството. Това ще доведе до по-добра и ефективна грижа за децата и възрастните с увреждания, които са в най-уязвимо положение“, каза министърът на труда и социалната политика.

Русинова гарантира, че ще работи за подобряване на ефективността на обученията за безработни и заети, които се финансират по линия на националния бюджет и Oперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. „Те трябва да бъдат съобразени по-добре с нуждите на определени икономически сектори и региони“, каза Русинова.

Сред най-важните задачи тя посочи още следващите стъпки в деинституционализацията на децата и реализирането на плана за дългосрочната грижа за възрастните хора. Русинова увери, че след консултации с Министерството на здравеопазването ще продължи и реформата за промяна в начина на удостоверяване на медицинската експертиза за инвалидните пенсии. „На базата на предварително подготвените концепции ще бъдат разписани и законодателни промени в максимално кратки срокове“, каза тя.

Министърът на труда и социалната политика гарантира, че ще поддържа добър диалог с медиите, социалните партньори и гражданското общество и добави, че следващата седмица ще сформира политическия си екип.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.