Нешка Робева: Искат да ме унизят

"Направено е всичко възможно да бъда унизена." Това заяви Нешка Робева в сутрешния блок на БТВ относно предлагането й за орден "Стара планина" и нейния отказ да го приеме. 

Робева обясни, че е свикнала с липсата на отличия от държавата като повишения, ордени и поощрения. Тя обясни, че не е обидена от никого.

"Не зная какъв е "кантарът", на който се тегли приносът към държавата", каза още тя. "Нека премиерът се отърве от глупаците и да си свърши работата", коментира треньорката на Златните момичета. Тя изрази недоумението си как политици, които не я познават, могат да решат да я награждават. Робева направи сравнение с Русия и Япония, които са я наградили с едни от най-великите си отличия.

"Не се чувствам засегната. Аз съм толкова бита, че гърбината ми е хванала мазол - могат да удрят колкото искат.", коментира още хореографът.

Тя призна, че най-голямата й грешка е навлизането в политиката в партията на Николай Бареков, като е съжалила, че може да има демокрация в страната. Робева изрази вярата в новото поколение и че то ще "направи страната Швейцария на Балканите". "Родителите ще съжалят, че пращат децата си в чужбина, защото така ги изтръгват от корените им. Един ден те ще се върнат тук", надява се навършващата 70 години Робева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица