Варна става арт зона в Нощта на музеите

Уникална по масовост и разнообразие програма ще превърне Варна в арт зона в Европейската нощ на музеите и галериите. В нея ще се включат 20 музея, 10 галерии и над 20 творчески пространства, в които на 21 май вечерта ще бъдат организирани над 50 различни събития.

Още от петък ценителите на изкуството безплатно ще могат да се насладят на десетки изложби, а в една от галериите колекционерите ще бъдат изкушени да купят произведения на изкуството с отстъпка.

В съботната нощ ще има забавления за всеки вкус - танцов спектакъл, кино на открито до Обсерваторията в Морската градина, дискусии, партита и концерти. В Градската галерия варненци ще видят изложба на 43 оригинални филмови афиша от 30-те до 50-те години на миналия век. Концерт на представителния духов оркестър на ВМС ще даде старт на програмата във Военноморския музей, в която ще има училище за моряци и прожекция на филма "Военен кореспондент", проследяващ участието на Йордан Йовков в Първата световна война. Любопитна експозиция, доказваща, че физиката не е скучна, ще покаже най-новият градски музей "Перпетуум мобиле", а в галерия в Морската градина ще се представи изложба на майстори на витражи, стъклени картини и сувенири на прочутите белославски майстори.

Нощта на музеите подкрепят и много клубове и заведения, които ще зарадват клиентите си с отстъпки и изненади. За да осигурят лесен достъп на варненци до музеите, за първи път организаторите пускат безплатен Парти-бус, който ще обикаля включените в програмата обекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони