Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

Намалял е броят на учениците и студентите във Великотърновско

Учениците от област Велико Търново са намалели с 2,4% през тази учебна година, показват данни на Националния статистически институт. Техният брой във всички видове общообразователни и специални училища е 18 791. Професионалното обучение в област Велико Търново през учебната 2015/2016 година се осъществява в 17 професионални гимназии, едно спортно училище и два професионални колежа с прием след средно образование.

Статистическите данни показват, че с 3% намалява броят на учениците, обучаващи се в професионалните школа.

В област Велико Търново функционират три висши училища, припомня НСИ. Общият брой на студентите в тях през учебната 2015/2016 година възлиза на 24 460, което е 11.1% по-малко в сравнение с предходната година.
Данните сочат, че в детските градини са записани 7 043 деца, като е регистрирано намаление от 5.2% в сравнение с предходната учебна година.

През 2015 г. 1 801 деца са завършили основно образование, а 1 583 ученици – средно образование. Завършилите университети през 2015 година в степените „бакалавър”, „магистър” и „доктор” са 8 104 души, със 7. 7 % повече спрямо предходната година.
Към 1 октомври 2015 год. учебни занятия се водят в 75 общообразователни и специални училища, от които 7 начални, 47 основни, 4 гимназии и 17 средни общообразователни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.