БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Половин милиард евро за метро до „Левски“ и „Слатина“

Намалял е броят на учениците и студентите във Великотърновско

Учениците от област Велико Търново са намалели с 2,4% през тази учебна година, показват данни на Националния статистически институт. Техният брой във всички видове общообразователни и специални училища е 18 791. Професионалното обучение в област Велико Търново през учебната 2015/2016 година се осъществява в 17 професионални гимназии, едно спортно училище и два професионални колежа с прием след средно образование.

Статистическите данни показват, че с 3% намалява броят на учениците, обучаващи се в професионалните школа.

В област Велико Търново функционират три висши училища, припомня НСИ. Общият брой на студентите в тях през учебната 2015/2016 година възлиза на 24 460, което е 11.1% по-малко в сравнение с предходната година.
Данните сочат, че в детските градини са записани 7 043 деца, като е регистрирано намаление от 5.2% в сравнение с предходната учебна година.

През 2015 г. 1 801 деца са завършили основно образование, а 1 583 ученици – средно образование. Завършилите университети през 2015 година в степените „бакалавър”, „магистър” и „доктор” са 8 104 души, със 7. 7 % повече спрямо предходната година.
Към 1 октомври 2015 год. учебни занятия се водят в 75 общообразователни и специални училища, от които 7 начални, 47 основни, 4 гимназии и 17 средни общообразователни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.