Мая Манолова също може да сезира КС за Изборния кодекс

След президента, който обяви, че смята да сезира Конституционния съд за промените в Изборния кодекс, и омбудсманът Мая Манолова заяви, че ще подаде конституционна жалба, ако бъдат ограничени избирателните права на българите в чужбина.

В Прага, където е гост на 12-та световна среща на българските медии, Манолова заяви, че между правата на българите в чужбина и партийните сметки, политиците са избрали второто, предаде БНР.

"Анонсът, който се чу за предстоящи промени, не е обнадеждаващ, защото на практика няма да се промени нищо съществено по отношение на режима, срещу който сега роптаят българите в чужбина. На практика ще има по една секция в голям град, защото самата възможност да се събират над 60, 80 или на колко се спазариха заявления, означава една секция.

Изобщо тази бакалска сметка, при която не 100, а 60, не 50, а 35, а може би 40, защото толкова са секциите в момента в по големите европейски държави. Това всичкото е обидно за българските граждани, те наистина го възприемат изключително болезнено, те са възмутени и са гневни, защото не може такъв пазарлък, в който няма някаква ясна мисъл и ясна цел.", заяви Манолова.

Коментари

Задължително поле