Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Салфетките не са това, което са

Понякога правилният отговор на въпроса „За какво служат салфетките?“ не е нито този на производителите им, нито този на посетителите на таверни. Хартиените кърпички се използват и за направа на красива декорация. Може да украсите всичко – от старинна кутийка, до обувките си.

Думата декупаж (decoupage) има френски произход и означава „изрязвам“. Това е техника за декориране с изрязани хартиени мотиви, създадена през 12 в. от китайските селяни.

През 18-19 в. това изкуство завладяло европейските дами, които лепели картинки навсякъде, където им хрумне. За да последвате примера им, са ви нужни салфетка, лепило за порцелан или стъкло, мека четка, бои, акрилен лак и съд, който да декорирате.

Първо сложете върху предмета светла основа, за да останат апликираните фигурки с наситен цвят. После изрежете картинката и я отделете от другите пластове на салфетката. С мека четка нанесете тънък слой лепило за декупаж върху картинката, като внимавате салфетката да не скъса или нагъне. Може да доизрисувате готовите фигурки. Изчакайте докато изсъхнат лепилото и боята. Накрая нанесете тънък слой акрилен лак върху предмета и втори слой когато изсъхне първия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.