3D шоу и богата концертна програма Горна Оряховица ще отбележи своя празник

снимка: wikipedia.org

С атрактивно 3D шоу и концерти Горна Оряховица ще отбележи своя празник. Честванията започнаха още в началото на май и ще продължат до юни. Като част от пъстрата програма е поредното издание на “Божур фест”, който ще бъде открит на 20 май.

В продължение на два дни околностите на Божур поляна ще бъдат огласяни от разнообразни стилове музика- фолклор, рок и рап. “С всяка изминала година събитието набира все по- голяма популярност, а програмата става все по- динамична”, анонсира кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Честванията за празника на града продължават на 24 май, когато железничарската община ще отбележи Деня на българската просвета и култура. От 10 ч. на площад “Георги Измирлиев” ще тръгне празнично шествие с участието на малчугани от детските заведения, ученици, учители, културни дейци. В 18:30 ч. на същото място ще се проведе и шествие на абитуриентите от Горна Оряховица.

На следващия ден в читалище “Напредък- 1869” от 18 ч. ще започне концерт на Глория и Симона Загорова. За 26 май пък е планирана изложба в Историческия музей, където ще гостува експозицията “Апогеят на гетската цивилизация” на музея в Исперих. От 18:30 ч. на сцената на градския площад ще излязат местните групи “Ozone Friendly”, “Демоде” и “Черноризец”, а по- късно “Диана експрес” и Митко Щерев ще зарадват със своите изпълнения жителите и гостите на Горна Оряховица.

Две културни събития са планирани и за следващия ден- в читалище “Напредък 1986” от 18 ч. ще се състои годишният концерт на талантите от балет “Грация”, а от 20:30 ч. на площада ще пее обичаната изпълнителка Тони Димитрова.

На 28 май ще се проведе Ден на почит и поклонение пред героите, като по този начин ще се отбележат 140 години от обесването на Георги Измирлиев. Горнооряховци ще се преклонян и пред подвига на героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг. От 21 ч. на градския площад ще се състои тържествена заря- проверка, информира заместник- кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева.

Изключително пъстра е програмата за празничния 29 май, когато е кулминацията на тържествата. Програмата включва сесия на Общинския съвет, ритуал по издигането на знамето на Горна Оряховица, представяне на удостоените със звания и награди. От 12 ч. на площад “Георги Измирлиев” програмата предвижда изпълнения на ФА “Сидер войвода” и ТФК “Балканика” при читалище “Напредък- 1869”. 15 минути по- късно в Младежкия дом ще бъде открито поредното издание на Международния пленер “Живописатира”, а от 17 ч. в центъра на града ще се проведе детско шоу за радост на всички малчугани.

Община Горна Оряховица планира зрелищна програма за вечерта- от 18.30 ч. на празничната сцена в центъра на града започва концерт с участието на Вокален състав “Нова музика”, Николай Манолов, Маргарита Хранова и Криско. Вечерта ще завърши с атрактивно 3D шоу. “Спектакъла ще включва 3 части- мапинг на сградите на Общината и пощата, музика и лазери, както и пищна заря”, каза кметът инж. Добромир Добрев. По негови думи шоуто ще покаже както моменти от миналото, така и от настоящето на Горна Оряховица. Инж. Добрев сподели, че средствата за зрелищната проява са осигурени от спонсори.

За 20.30 ч. на 30 май на градския площад е предвиден концерт на група “Петте сезона”, а на следващия ден в същия час на сцената ще излезе Рафи.

На 1 юни общината ще зарадва малчуганите с детски празник с участието на Роси Кирилова и клоунът Джуджи.

На 2 юни жители и гости на железничарския град ще се преклонят пред подвига на Христо Ботев в парка, който носи неговото име. От 18:30 ч. ще Драматичен театър “Стефан Киров”- Сливен ще представи пиесата “Случайната смърт на един анархист”, а от 21 ч. в Летния театър започва спектакълът на НФА “Българе”, озаглавен “Последната нощ на Апостола”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони