$20 000 за грациите на Световната купа в София

Грациите на Световната купа в „Арена Армеец” (27-20 май) ще си поделят награден фонд от 20 000 долара, обявиха от родната федерация. У нас пристигат състезателки от 30 страни. В последния момент ансамбълът на Русия отказа участие. През последната година в тима има 5 счупвания и от треньорския щаб решиха да дадат по-дълга почивка на момичетата за възстановяване. В индивидуалното Сборная ще бъде представена с трикратната световна шампионка Яна Кудрявцева и със сестрите Дина и Арина Аверини. Украйна ще бъде с Анна Ризатдинова и Виктория Мазур, в състава на Азербайждан е Марина Дурунда, а Израел идва с Нета Ривкин.
Българският тим се очаква да излезе с пълния си състав.

Капитанката Михаела Маевска, която претърпя операция на коляното, вече тренира наравно с останалите и за турнира най-вероятно ще излезе на килими. Това ще бъде и последното състезание на ансамбъла пред родна публика. През август тимът ще стартира на олимпийските игри, а след Рио се очаква повечето състезателки да прекратят кариера. В индивидуалното са заявени Невяна Владинова и Катрин Тасева.


Организаторите на турнира са се погрижили и за зрителите. Любителите на художествената гимнастика ги очакват 150 награди, които ще бъдат разиграни на томбола. Сред приятните изненади са уикенд за двама в наши хотели, ваучери за фитнес, козметични процедури, бижута с кристали Сваровски…
Главен съдия на турнира ще е трикратната световна шампионка Мария Петрова, а патрон на надпреварата - спортният министър Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт