Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Събрани са над 220 хил. подписа за референдум срещу приемане на еврото Според организаторите от партия "Възраждане" няма законова пречка за допитване

Пуснаха под домашен арест ексдиректор на ДСК-Пловдив, обвинен за „изпиране“ на $1 милион

Бившият директор на ДСК-Пловдив Красимир Калинкин, който е обвинен за пране на пари чрез куп банкови преводи извън територията на страната посредством използване на документи с невярно съдържание, бе изненадващо пуснат под домашен арест в четвъртък от Апелативния съд в града под тепетата.

Общата стойност на преведените суми от март 2015 г. до януари 2016 г. е близо 1 млн. щатски долара, като преводите са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта. Мотивите на апелативните магистрати за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека бяха, че няма реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдиите взеха под внимание и влошеното здравословно състояние на 53-годишния ексбанкер, който е с над 75% инвалидност, исхемична болест на сърцето и тежка форма на диабет. Калинкин обаче няма право да напуска дома си на улица „Демокрация“ в град Куклен до старта на процеса срещу него.

По същото дело заедно с Красимир Калинкин обвиняем е и 29-годишният пловдивчанин Николай Мирчев, който е с мярка „парична гаранция“ от 10 хиляди лева. IT специалистът от летище София, чийто подпис стои под документите с невярно съдържание, е съдействал на разследването и е дал обяснения за действията си, както и за тези на евентуалните си съучастници.

Според прокуратурата измамната схема с участието на Калинкин действала още от 2011 г., като поне през 5 различни фирма са минали огромни средства в размер от $5 млн.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.