ДПС: Властта стана заложник на фашисти

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и заместникът му Хасан Азис се снимаха с членове и симпатизанти на ДПС след шествие по улиците на Джебел.

"Днешната власт стана заложник на една политическа сила, която в Съвета на Европа наричат "фашисти". Чрез езика на омразата днешните управляващи прикриват политическата си немощ и некомпетентност. Затова час по-скоро трябва да отидем на избори. За да покажем, че без ДПС не може да има стабилност и сигурност в нашата Родина. Нашето единство и заедност е нашата сила!". Това заяви пред чешмата паметник на площад „19 май" в Джебел новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той бе категоричен, че в Движението няма място за предатели."Много сме - силни сме!" и "Джебел е наш!", скандираха депесарите. Те пристигнаха в Джебел преди хората на привържениците на ДОСТ и освиркаха Лютви Местан, посланика на Турция Сюлейман Гьокче и кмета на Джебел Бахри Юмер, съобщи сайтът „24 Родопи“.

Полицейски кордон разделяше хората на ДПС и ДОСТ. Членовете на Движението обърнаха гръб по време на приветственото слово на Бахри Юмер.

Кметът на Голяма Бурсенска община Реджеп Алтепе обеща инвестиции за региона и призова: „Да бъдем достове (приятели - б. р.)".

"Не съм дошъл да правя политика. От 20 години посланикът на Турция винаги е присъствал на 19 май на този площад. Дойдох да ви поздравя за Деня на Джебел, да почета жертвите на Възродителния процес, репресираните", заяви посланикът на Турция Сюлейман Гюкче.

„Отношенията между България и Турция са приятелски и от векове сме обречени да бъдем заедно и занапред“, отбеляза дипломатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика