Пловдивчанин дължи 1350 лв. за неплатен 41 месеца наем за гараж в "Кючук Париж"

Жител на квартал "Кючук Париж" в Пловдив е рекордьорът по дългове към общинската хазна за неплатен наем за гаражна клетка в продължение на 41 месеца и в размер от 1350 лв., съобщи кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Той и екипът му вече са предприели стъпки за освобождаване на въпросния общински терен от наглеца авантаджия. Той обаче е само един от 90-те длъжници в район "Южен", които ползват гаражни клетки, без да плащат.

Ако в тримесечен срок наемателите не платят месечната такса от 29 лв., се пристъпва към принудителното премахване на клетката. От началото на 2016 г. в "Южен" са проведени 3 големи акции за премахване на 145 незаконни гаражи, като принудително са демонтирани 39 от тях. Самите собственици са махнали 44, а други 62 гаражни клетки са били узаконени след получаване на предупредителни писма от райадминистрацията, която е издала разрешителни за 2600 терена.

В началото на 2016 г. в район "Южен" бяха разкрити и 12 случая на опит за измама с подадени молби от роднини на инвалиди, които ползват 50% отстъпка и плащат по 14.50 лв. месечно вместо пълната такса от 29 лв.

При щателните проверки от подчинените на райкмета на "Южен" Борислав Инчев обаче установили, че въпросните инвалиди вече били покойници, въпреки че подадените от близките им молби били придружени с решение на ТЕЛК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони