Кино на открито прожектират на Римския стадион в Пловдив

Кино на открито ще могат да гледат жителите и гостите на Пловдив на 20 май (петък) от 21 часа на Римския стадион на пъпа на града под тепетата. Домакините канят любителите на документалното кино да потърсят себе си в света на дивата природа в желанието да я запазят такава, каквато е, и да се опитат на надбягат лимита си с прожекциите на филмите "Jumbo Wild" и "Reach your Limits", който идва под тепетата с наградата за най-добра спортна и приключенска лента на "Bilbao Mendi Film Festival".

60-минутният филм "Jumbo Wild от Patagonia" разказва за десетките години борба срещу предложението за изграждане на ски курорт в Британска Колумбия, за борбата на група хора срещу застрояването на едно от малкото останали диви места на планетата Земя - високо в планините Пърсел, в долината Джъмбо. Тя е диво, красиво и важно местообитание за мечките гризли и други диви животни, Джъмбо се превръща в повече от обект на спор и в сблъсък на различни виждания за живота, мечтите и света, в който живеем.

50-минутната кинолента "Reach your Limits" на режисьора Димо Петков пък разказва историята на Кирил Николов-Дизела за половин милион крачки болка и нестихващото желание на човек да достигне лимита си и да премине отвъд него в опита си за поставяне на нов рекорд - да измине под 5 дни най-дългия туристически маршрут в България Ком-Емине от 600 км и 14 600 метра денивелация. Едно пътешествие, в което времето е само една част от поставената цел. Да пребориш себе си, да излезеш извън комфортната зона и да навлезеш по-дълбоко в света на планината и в своя собствен - това е истинското предизвикателство, което Кирил Николов споделя с публиката в "Reach your Limits".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура