Отново облаци и дъжд от утре

През нощта облачността над страната ще е разкъсана, в много райони намаляваща до предимно ясно. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Утре от запад облачността, първоначално средна и висока, ще се увеличава, съобщава дежурният синоптик от НИМХ към БАН Георги Цеков.

След обяд от запад ще започнат валежи, които до полунощ ще се усилят и ще обхванат западната половина от страната. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°, на места в Източна България, където ще има повече слънце – с 1-2° по-високи.

Атмосферното налягане ще слабо ще се понижи, ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността от запад още сутринта ще се увеличи. Около и след обяд ще започне да превалява на места в масивите от Западна България. Валежите постепенно ще се усилват, ще продължат и през нощта срещу събота, на места ще са придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Едва привечер облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 22°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето