Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Григор събира отбора рано в Австралия

Близо 1,4 млн. лв. трябва да върнат петима собственици на къщи за гости в Търновско До момента в страната са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева

Кола блъсна 3-годишно дете в Разлог, изскочило внезапно на пътя

Потвърдиха присъдите на седем лица, обвинени в контрабанда на хероин за 7 475 920 лв.

С окончателно решение на Върховния касационен съд е потвърдена присъда на Окръжен съд-Хасково и решение на Апелативен съд-Пловдив, с което седем лица са осъдени на различни срокове лишаване от свобода – от 6 до 15 г. и на глоба от сто до двеста хиляди лева по обвинение за контрабанда на хероин, съобщава пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Димитър М., на 32 г., е осъден на 12 г. лишаване от свобода при „строг“ режим и глоба от 100 000 лева, Атанас А., на 48 г., е осъден на 15 г. лишаване от свобода и глоба от 200 000 лева, Асен Я., на 35 г., е осъден на 12 г. лишаване от свобода и глоба от 150 000 лева, Илиян И., на 39 г., е осъден на 8 г. лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева, Димитър Я., на 32 г. е осъден на 6 г. лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева, Тенчо Ж., на 35 г., е осъден на 6 г. лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева и Иван А, на 41г., е осъден на 8 г. лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева.

На 29 януари 2011 година и на 5 март 2011г. на ГКПП – Капитан Андреево, обл.Хасковска, при които с лек автомобил марка „Нисан“, модел „Патрол” и с товарен автомобил, марка “Скания”, обвиняемите са внесли контрабандно в страната от Турция високорисково наркотично вещество-хероин с нетно тегло 25,512 кг. и 90,052 кг. на обща стойност 7 475 920 лева.

Окръжна прокуратура-Хасково е започнала разследване по случая след постъпила информация, че турските власти на 8 ноември 2010 г. в гр. Одрин са задържали със 70 кг. хероин, в автомобил марка „Мерцедес” модел “ML” с ирландски регистрационен номер, българският гражданин Я. А,. от гр.Любимец, обл.Хасково.

Българската прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, за да установи дали страната е намесена в случая.

При разследването е установено, че група лица гр. Любимец и гр. Хасково, под прикритието на транспортна фирма, се занимават с организиране и извършване на контрабанда на високорискови наркотични вещества, а това са: Димитър М. от гр. Любимец, Тенчо Ж. от гр. Любимец, Асен Я. от гр. Хасково, Иван А. от гр. Обзор, обл. Бургас, Димитър Я. от гр.Любимец, Илиян И., и Атанас А., от гр. Любимец.

Двете превозни средства – лек автомобил, марка „Нисан“ и товарен автомобил, марка „Скания“ са конфискувани.

Присъдата е приведена в изпълнение от прокурор в Окръжна прокуратура-Хасково и лицата вече изтърпяват наказанията си в затвора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.