Меглена Кунева: Брожения в Реформаторския блок няма

"Брожения в Реформаторския блок няма", заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, предаде "Фокус".

На въпрос дали се разпада Реформаторският блок, тя посочи, че не може да коментира от името на останалите партии. „Не са дали такива заявки. Не мисля, че министър Ненчев може да е министър на отбраната, ако е в опозиция. И тъй като не съм чула той де се е отказал от тази важна позиция в Министерски съвет, мисля, че няма как да го коментирам по друг начин", заяви Кунева.

„Не, напротив много консолидирани сме, много ясно знаем какво трябва да направим, какви са следващите стъпки“, каза още Кунева. По думите ѝ, за да има вътрешни избори за президент, трябва да има поне двама кандидати.

„На изпълнителен съвет, когато се събрахме и разгледахме този въпрос, аз казах, че ако има повече от един кандидат, разбира се, ще направим най-доброто“, каза тя. На въпрос защо не издигнат Радан Кънев за президент, за да спрат броженията в РБ, тя посочи, че не е въпросът тя да го издига. „Иначе броженията в Реформаторския блока не са по този повод. Брожения всъщност няма“, заяви тя.

Във връзка с ветото на президента върху текстове от ИК Кунева коментира, че депутатите от РБ са направили важна за всички българи крачка. „Сигурна съм, че сега, разширявайки всъщност възможностите да се коригират неща, от които ние бяхме остро недоволни, Реформаторският блок всъщност това ще изпълни духа на препоръките, които даде и президентът“, заяви Кунева.

По думите ѝ, със своето вето президентът Росен Плевнелиев е дал сигнал и той е бил добре разчетен от РБ. Тя коментира, че през ветото могат да се направят и се правят много градивни неща. „По-добре е да използваме ветото, за да направим един по-добър закон през изменение и допълнение. Повече от добре дошли са колегите от всички партии от РБ да мислим заедно и да го направим по по-добър начин“, каза Меглена Кунева.

На въпрос дали има сделка между ГЕРБ и РБ за подкрепа на ветото за сметка на Антикорупционния закон, тя коментира, че не е необходимо да се правят сделки нито по повод на Изборния кодекс, нито по повод на Антикорупционния закон и допълни, че Антикорупционният закон е необходим за страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика