Четин Казак: Решението на президента е резултат от трезва преценка за шансовете и подкрепата, на която може да разчита на избори

"Според мен решението на Росен Плевнелиев е резултат от трезва преценка за шансовете, за обстоятелствата, за подкрепата, на която би могъл да разчита на предстоящите президентски избори. Това е продиктувало това негово изявление. Така поне се изяснява картината“. Това каза пред журналисти депутатът от ДПС Четин Казак във връзка с решението на държавния глава да не се кандидатира за втори президентски мандат, предаде "Фокус". 

„Един от основните потенциални кандидати в момента дава ясен сигнал, че няма да участва, така че това открива пътя за другите кандидатури“, каза още депутатът от ДПС.

„Ние от ДПС бяхме заявили, както знаете, че когато наближат изборите, ще направим нашия анализ на ситуацията, като видим кои са основните кандидати, които ще бъдат издигнати. Ще видим съобразно това нашата стратегия дали да издигнем наша собствена кандидатура или не и кого да подкрепим от кандидатите“, каза той. На въпрос дали ДПС ще застане зад по-широка ляво-центристска коалиция свързана с поста на президент, Казак коментира, че до президентските избори все още има време.

Президентската кампания отдавна е стартирала, е на мнение депутатът от ДПС.

"Самият факт, че президентът направи това свое изявление показва, че явно това е бил някакъв самостоятелен ход, несъгласуван с никого“, посочи Казак в отговор на въпрос дали част от реформаторите са направили грешка, издигайки Росен Плевнелиев за свой кандидат за президент. Според него това действие не е довело до нищо положително и ползи за никого.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика