Валери Симеонов за Плевнелиев: Добра новина е, че няма да ни досаждa пак с президентската си кампания

"Добра новина, че няма да ни досаждa пак с президентската си кампания." Това каза пред журналисти съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, предаде "Фокус".

По думите му, Плевнелиев явно не е получил подкрепа от ДПС, за която той така усилено е работил според него.

"Поздравявам го все пак, събрал е кураж да се откаже", каза Симеонов.

"Имаше сравнително верни решения в посока на външната политика на България, но дотолкова. Иначе не знам дали някой с нещо може да запомни тези пет години на президента. Между другото не искам да кажа, че той е бил най-лошият президент на България, защото с почти същото не можахме да запомним и двата мандата на Първанов", коментира Валери Симеонов и добави, че орисията на българите е да имат безлични президенти.

"Нямам никакво съмнение, с поведението си още от времето на министър, имаше видими белези на добро благосъстояние. Освен това да не забравяме сериозната инвестиция, която получи кръгът около него. Това е участието на Прокопиев и сие в мащабни проекти за ВЕИ-та, помощи от „Америка за България“, в стотици хиляди, мисля, че и няколко милиона получиха."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини