Цветанов: Плевнелиев можеше да е кандидат за втори мандат, ДСБ му забиха нож в гърба

"Плевнелиев можеше да бъде разглеждан като президент втори мандат, причините в отказа му трябва търсим в ДСБ, които забиха нож в гърба му." Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента във връзка с отказа на държавния глава Росен Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат за президент, предаде "Фокус".

Цветанов заяви, че за решението на Росен Плевнелиев е научил днес от изявлението му пред медиите.

„Президентът Плевнелиев можеше да бъде разглеждан като президент втори мандат”, каза той.

„Нека да търсим донякъде възможната причина и в единствените разрушители на дясното през годините на Прехода, това е ДСБ и в лицето на техният председател и всички членове на ДСБ, които се изказваха през последните няколко дни”, заяви Цветанов.

Той коментира, че те са се изказвали за предложения, които не са били съгласувани с президента Плевнелиев.

„Ако не от нещо друго, поне от уважение към президентската институция и към действащия държавен глава Росен Плевнелиев можеше поне да проведат политически разговори за техните предварителни намерения”, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Техните политически намерения бяха свързани с възможната кандидатура на Росен Плевнелиев, при положение, че той не знае и половин час по-късно излезе с официална позиция. Смятам, че това беше много некоректно”, припомни Цветанов.

„Типично в техен стил можем да кажем, че това беше нож в гърба на президента”, коментира Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини