Фандъкова: Нямайте съмнения, че ще имаме добра кандидатура за президент, но това ще стане през юни-юли

"Нямайте съмнения, че ще имаме една добра кандидатура за президент, но за това има време." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти след заключителната сесия на Глобалния форум на жените лидери, предаде "Фокус".

"Както нееднократно сме заявили ние от ГЕРБ кандидатурата за президент ще бъде обявена през юни-юли. Има време. В момента, особено за мен като кмет на София и то в началото на строителния сезон има наистина много сериозни предизвикателства. Всички вие ги виждате. Нямайте съмнения, че ще има една добра кандидатура, както винаги до сега сме правили", коментира Фандъкова.

"Надявам се след като многократно повторих и министър-председателя също го каза да не ми задавате този въпрос, защото имам наистина много поети ангажименти и то само преди месец". Това каза Фандъкова в отговор на въпрос дали тя самата ще се кандидатира за президент.

"Не мисля, че в момента стои въпросът жена или мъж да стане президент на България. Стои въпросът компетентен или не компетентен. Затова като първата жена-кмет на София мога спокойно да кажа, че истински се надявам вече да не се поставя въпросът, когато има кампании дали кандидатът е жена или мъж." Това коментира Фандъкова на въпрос време ли е да имаме жена президент.

"Днес от тук тръгва Декларацията от София и тя ще достигне всяка една страна в света, в които се говори за равнопоставеност на половете и за образованието на момичетата, за могат да имат равен старт с мъжете", заяви още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини