Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Македонският президент Георге Иванов подписа закона за премахване на амнистията

Македонският президент Георге Иванов е получил новите закони, позволяващи му да отменя амнистията. Те вече са подписани и ще влязат в сила веднага, след като бъдат публикувани в Държавен вестник.

Македонският парламент прие вчера закон, който позволява отмяна на амнистията. Той беше приет с гласовете на депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ. Амнистираното лице има право да подаде до президента Георге Иванов искане за анулиране на неговото помилване. Държавният глава е длъжен в срок от 30 дни да анулира взетото решение за амнистия. Опозицията от СДСМ бойкотира гласуване, тъй като според тях анулирането на амнистията трябва да бъде цялостно и да важи за всички, а не да бъде само за тези, които поискат това от президента. На гласуването не присъстваха и представители от ДПА.

С вчерашното решение се дава възможност на македонския президент Георге Иванов да преразгледа амнистията, която той обяви на 12 април, засягаща 56 души.

С последните решения на парламента се прекратява тежката политическа криза и се дава път за постигането на политическо споразумение между основните партии в страната. Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан приветства решенията от последните дни и подчерта, че Македония се движи в правилната посока, предаде БГНЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.