Протест пред областната управа в Пловдив заради сливането на две училища

Снимка: Архив

Протестът на родителите на ученици от ОУ "Душо Хаджидеков" срещу сливането на школото с ОУ "Георги Бенковски" в петък стигна до областната администрация. Недоволните майки, бащи, баби и дядовци искана да запознаят губернатора Здравко Димитров с желанието си гласуваното на сесията във вторник от общинските съветници решение да бъде върнато и стопирано.

Областният управител бе обаче по същото време по служебни дела в София и протестиращите бяха приети и изслушани от двамата му заместници Георги Пилев и Иван Антонов. Недоволните родители се заканиха да потърсят съдействие дори и от премиера Бойко Борисов или европейски институции, ако на местно ниво не бъде намерено и взето решение, което ги удовлетворява. Разбра се още, че през последните дни лично Бойко Борисов е звънял на няколко пъти на губернатора Здравко Димитров, след като новината за бунта на родителите на децата от ОУ "Душо Хаджидеков" и ОУ "Георги Бенковски" стигнал и до него.

Зам.-областният управител на Пловдив Георги Антонов успокои протестиращите родители, че юристите им ще се произнесат в седемдневен срок по казуса със сливането на двете училища, след като решението на ОбС постъпи при тях. До петък на обяд документацията от пловдивския парламент с взетите решения на сесията на 17 май не бе стигнала до областната администрация. "Все още не сме получили решението.

Очаква се то да пристигне в 7-дневен срок, след което ще бъде разгледано от юридическия ни отдел и той ще прецени дали има нарушение и може да бъде върнато. Лично мое мнение е, че трябва да има обществено обсъждане", заяви зам.-губернаторът Иван Антонов. Той обясни, че областният управител Здравко Димитров е запознат с казуса и е заинтересован от него, защото няколко пъти е разговарял с премиера Бойко Борисов по този въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони