5-часов мегаконцерт в Пловдив навръх 24 май

Уникален 5-часов концертен маратон ще се проведе навръх 24 май в Пловдив, в който за първи път ще се включат всички художествени състави на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в града под тепетата.

Събитието е посветено на Деня на българската писменост и избора на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година и ще започне от 16 часа на сцената пред Голяма община на площад "Стефан Стамболов". Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение жителите и гостите на града под тепетата. В магията от песни, танци и инструментални изпълнения от различни жанрове ще се включат Академичният народен хор, Академичният народен оркестър, Академичният смесен камерен хор "Гаудеамус", джаз-фолк формацията "Фолк файв +", квартет "Интро", дуети, триа и квартети от специалност "Изпълнителско изкуство" в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността "Графичен дизайн и фотография" пък ще съпътстват арт хепънинга на Главната улица. Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната. Мегаконцертът ще бъде предшестват от 15.30 часа с шествие на гайдари от Стария град по Главната улица към сцената пред Община Пловдив.

От 17 часа на сцена "Ядрото" в арт квартал "Капана" пък започва съпътстваща програма. В късните вечерни часове купонът ще приключи с право хоро, с което всички пловдивчани да отбележат празника заедно, хванати за ръце!
Иначе честванията на 24 май в Пловдив започват още в 9.00 часа на площад "11-ти май" пред ГХП "Св. св. Кирил и Методий" и продължават с празнична литургия в 10 часа в храма "Св. св. Кирил и Методий", отслужена от митрополит Николай, и общоградско шествие към площад "Стефан Стамболов", което ще бъде водено от кмета на града Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони