Облаци и дъжд ни очакват и утре

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца и бавно ще се повишава. През нощта и утре над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. В Западна и Централна България ще е дъждовно, а в източните райони ще е със слаби превалявания от дъжд, съобщава НИМХ къ БАН, цитиран от "Фокус".

Максималните температури ще бъдат между 15-20 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 16 градуса и 19 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен, по билото на Стара планина временно силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 6 градус.

В неделя от запад валежите ще отслабват и спират, а след обяд и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони все още и силен север-североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 градуса и 23 градуса.

В началото на следващата седмица над страната ще преобладава слънчево време. Вятърът временно ще се ориентира от югоизток и температурите ще се повишат с още 3-4 градуса. Във вторник, 24-ти май, с умерен и силен вятър, от северозапад ще нахлуе хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места, от запад на изток, ще превали и прегърми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето