Два ордена за Христо Стоичков

Два ордена в един ден получи Христо Стоичков. В 11,30 ч кавалерът на „Златната топка“ заведе цяла плеяда мегазвезди при президента Росен Плевнелиев. „Вие сте човекът, който е прославил България навсякъде по света“, рече държавният глава.

След това Плевнелиев връчи Ордена на президента на Стоичков под бурните ръкопляскания на неговите бивши колеги и съперници на терена. На първо място се бе наредил Жоан Лапорта, бившият президент на „Барселона“ и голям приятел на Камата. Вечерта на мача Стоичков получи орден и от спортния министър Красен Кралев. Това е едва второто подобно отличие, давано от Министерството на младежта и спорта. Посмъртно през февруари със същия орден бе удостоен и Трифон Иванов. Именно в негова памет мачът спря в третата минута. А след това и в 14-ата - заради кончината на великия Йохан Кройф.

След визитата в президентството делегацията на Стоичков отиде на изключително изискан коктейл, организиран от един от спонсорите на шоуто - Първа инвестиционна банка. Благотворителният търг в клуб „Резиденс“ бе ръководен лично от Стоичков, а един от победителите бе... Димитър Бербатов. Неговият номер бе изтеглен в томболата. Всички средства отидоха за Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. На партито присъстваха двама министри - на икономиката Божидар Лукарски и на спорта Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт