Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Променят правилата за отглеждане на кучета в Търново по искане на граждани В паркове и градини животните задължително на повод с дължина до 2 метра

Джордж Р. Р. Мартин: Сериалът по „Игра на тронове“ не ми се е отрази добре

Нинова обяви мобилизация за президентски и предсрочни избори и оряза привилегиите на партийното ръководство (обзор)

„Обявяваме пълна мобилизация за президентските избори и пълна подготовка за предсрочни”. Това заяви на пресконференция след заседанието на НС на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя заяви, че ще предложи вътрешнопартиен референдум с кого и как да се яви левицата на президентската кампания. „Да се спре с манипулациите по адрес на БСП. Единствено и само ние вътре в партията ще решим кои ще са нашите кандидати за президент и вицепрезидент”, подчерта председателят на БСП, цитиран от пресцентъра на партията.

Нинова заяви, че БСП е категорично лява и автентична партия, която се основава в работата си на своята програма. „Сега от програмата пристъпваме и към действие”, каза още тя. Лидерът подчерта, че БСП не преговаря с ГЕРБ и не се договаря за каквото и да е било общо управление. „Ние сме опозиция на правителството на Бойко Борисов, който е наш политически противник, а партията му е вредна за България. Нашата цел освен като опозиция е да бъдем ярка тяхна алтернатива, реална и с действия”, заяви соцлидерът.

„Нито предконгресно, нито следконгресно някой се е договарял с АБВ за коалиции. Готови сме за разговори с всички ляво мислещи партии, хора, но не приемаме менторски тон, размахване на пръст и подканяне БСП да се присламчва към някакво друго ляво водачество”, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата подчерта, че не махничният сбор от партии носи сила, а хората, заради което БСП минава към екшън план. По думите й освен пълна мобилизация за предстоящите избори той включва и започването от следващата седмица на незабавни срещи с организации на пенсионерите, такива на майките, лекарски съюзи, на офицерите, синдикати и др. Тя допълни, че новоизбраните съвети започват да събират експерти извън БСП, с които ще започне разработване на алтернативния план за развитие на България.

Нинова заяви, че като изпълнение на обещанията си поети преди Конгреса, ИБ на НС на БСП започва изнесените си заседания, защото: „То няма работа в София”. Тя обясни, че първото заседание ще бъде следващата седмица в Благоевград. По думите й по време на тези заседания в организациите ще започнат разговори за техните проблеми, решаването им, както и разговори за национални политики.

„Всички предложени за членове на ИБ бяха избрани. Приложих различен и новаторски подход при избора на това бюро. Оставих зам.-председателските и секретарските места незаети. Поставям новоизбраното бюро на изпитателен срок. Ще поработим като екип”, заяви Нинова. Тя коментира, че така ще се видят възможностите на всеки и на следващите заседания ще предложи кой да заеме тези постове.

„Благодаря на Стефан Данаилов, че се съгласи да стане първи зам.-председател. Неговият морал и авторитет носят много на БСП и на обществото”, заяви Нинова. Лидерът на левицата подчерта, че е отнела досегашните привилегии на изпълнителното бюро –заплати, коли, командировачни и др. Тя обясни, че с всеки един от поканените да влязат в бюрото предварително е говорено по този въпрос и те са дали своето съгласие. „Ако от БСП ще променяме политиката в държавата, то трябва да дадем личен пример как се прави това. Народът мрази политиците заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите и бедността и мизерията в страната. На БСП и отива да даде първа личен пример за отказ от привилегии”, категорична бе председателят на БСП. Тя обясни, че става въпрос за 200 хиляди лева разходи, които средства от другата седмица се пренасочват към структурите по места. По думите й това е част от ангажиментите й за стабилизиране, организационно и финансово, на структурите, за да им се покаже, че те са важните и там ще се правят политиките, ще се коват кадрите и от там ще тръгва инициативата в партията.

Нинова обясни, че в бюрото влизат различни хора като професионална подготовка, като политическо израстване, като идеологическа подготовка. „Това е добър баланс между млади и опитни и изпълнение на квотата за жени. Хора, които могат да бъдат коректив. Имаме нужда от цялото богатство на партията, което мисля че успяхме да съчетаем в бюрото”, заяви лидерът на левицата. Тя обясни, че е поканила и Михаил Миков да влезе в Изпълнителното бюро, но той е отказал.

Състав на Изпълнителното бюро на НС на БСП

1. Корнелия Нинова – председател

2. Стефан Данаилов – зам.-председател

3. Александър Симов

4. Бриго Аспарухов

5. Валери Жаблянов

6. Весела Лечева

7. Георги Гергов

8. Деница Златева

9. Драгомир Стойнев

10. Илияна Йотова

11. Калоян Паргов

12. Кирил Добрев

13. Костадин Паскалев

14. Красимир Янков

15. Крум Зарков

16. Радослав Гайдарски

17. Юрий Асланов

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.