Полицаят Венцислав Караджов: Искат да ме натопят за убийството на родителите ми

„Невинен съм! Искат да ме натопят за убийството на моите родители! Чувствам се предаден от моите началници”. Това заяви днес на влизане в съдебната зала служителят на пловдивската „Икономическа полиция” Венцислав Караджов, цитират го от БТВ.

Към момента няма доказателства, които сочат, че 45-годишният полицай има нещо общо с двойното убийство на неговите родители – Цветан и Божурка Караджови. Труповете им бяха открити в дома им в пловдивския квартал „Смирненски” във вторник следобед.

Венцислав Караджов е основен заподозрян за тежкото престъпление, тъй като се оказа, че имал стар конфликт и имотен спор с родителите си.

В съдебната зала Венцислав Караджов се разплака, след като стана ясно, че полицейски следователи са разпитвали 14-годишния му син в 01:00 часа вечерта в присъствието на детски психолог.

След показанията на детето, е повдигнато обвинение срещу Караджов за това, че той незаконно е обучавал непълнолетния си син да борави с огнестрелно оръжие край вилата им в родопското село Дедево.

„Срещу детето ми е оказан полицейски тормоз!”, категоричен е Венцислав Караджов. Според съпругата на полицая 14-годишният им син е в шок след среднощния полицейски разпит, след който се отключило старо заболяване.

Очаква се Пловдивският районен съд да се произнесе относно постоянната мярка за неотклонение на 45-годишния полицай Венцислав Караджов, който беше арестуван по подозрение за съпричастност с убийството на двамата му родители. След липсата на доказателства в тази посока, полицаят остана в ареста за 72 часа по обвинение, че преди няколко седмици предоставил огнестрелното си оръжие на непълнолетния си син.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право