Избягал е питонът от терариума в Минерални бани

Избягал е питонът от терариума в Минерални бани като се напъхал в пространството между гипсокартона и стената и останал там почти неподвижен. Наложило се да бъде пробит гипсокартонът на няколко места, за да бъде извадено влечугото, предаде "Дарик".

Въпреки това, според специалисти заради преживения стрес от тясното пространство, питонът най-вероятно ще загине. В тази връзка се водят преговори да бъде доставен нов питон за терариума. Цената на тигров албинос е около 600 лева.

Питоните обитават тропическите райони на Африка, Азия, Америка и Австралия и Океания. Към семейство питони са класифицирани 63 вида змии. При различните видове размерите силно варират - от 70 cm до 10 m. Най-едрият представител на семейство питони е т.нар. малайски мрежест питон, дълъг до 10 m, като рекорден представител на вида и на цялото семейство се счита уловеният на индонезийския остров Суматра питон, дълъг 10,32 m.

Питоните са неотровни змии. Ако един дребен питон се храни предимно с мишки и други гризачи, то някои видове като бирманския питон или малайския мрежест питон нападат и по-едри животни, като дива свиня, сърна, дори елени и крокодили

Терариумът в Минерални бани предстои да бъде открит в най-скоро време. Това е единствената сграда в България, построена със специалното предназначение да бъде терариум.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони