Бивш барабанист на хеви метъл групата "Мегадет" почина на сцената

Снимка: Twitter

Бившият барабанист на хеви метъл групата "Мегадет" Ник Менса почина на сцена след като получи "масивен инфаркт". Това сподели мениджърът му Роб Болджър, предаде БТВ.

По думите на Болджър в събота вечерта 51-годишният музикант свирил с групата си "ОНМ" в Лос Анджелис, когато внезапно припаднал. Тогава той незабавно бил откаран в болница, но лекарите само констатирали смъртта му.

Менса става член на "Мегадет" през 1989 г. и записва с групата 4 албума, преди да я напусне през 1998 г. Неговият приятел и биограф Дж. Маршал Крейг коментира, че смъртта на музиканта е оставила приятелите му "прекалено вцепенени, за да мислят за друго, освен за семейството му".

"Той прекара две седмици с момчетата в Тихоокеанския северозапад и беше абсолютно въодушевен. Утре планираше да лети до моя дом в Кейп Код, за да довършим комиксовата версия на книгата, която написахме за живота му", добави още Крейг.

"Мегадет", създадена през 1983 г. от Дейв Мъстейн и се превръща в една от четирите най-популярни траш метъл групи през 80-те, заедно с "Антракс", "Слейър" и "Металика".

Менса свири за първи път с бандата на концерт в Брадфорд, Северна Англия, през 1988 г. и след една година става неин постоянен член. Участва в албумите Rust In Peace, Youthanasia, Cryptic Writings and Countdown To Extinction. Последният е най-продаваният албум на "Мегадет", достигайки второ място в класациите в САЩ и пето във Великобритания.

Според уеб сайта на Менса барабанистът напуска бандата, след като е открит тумор в коляното му по време на турне през 1988 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица