Утре на много места ще превали и прегърми

Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за май. През нощта ще преобладава ясно време. От запад ще се появи висока облачност. Утре от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Облачността ще се увеличи. Отначало в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Това съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

По- интензивни ще са валежите в централната част на Северна България. В крайните източни райони ще превали едва през нощта срещу сряда. Ще духа до умерен вятър от юг, югозапад, около и след обяд, в западната половина на страната - от запад, северозапад. Минимални температури между 11° и 16°, максимални между 21° и 26°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи, но превалявания ще има едва през нощта срещу вторник. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Вълнение на морето 2-3 бала, температура на морската вода 17°-18°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. В следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

В сряда ще бъде ветровито и хладно. Облачността ще е по-често значителна и на места отново ще превали. В четвъртък вятърът постепенно ще отслабне и температурите ще започнат да се повишават. Все още ще има превалявания, на места е възможно и да прегърми.

В петък ще се затопли още. Сутринта ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност, над източните и планинските райони - и купесто-дъждовна, на места там ще превали и прегърми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето