Днес очакваме превалявания, придружени с гръмотевици

В по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици, максималните температури ще са между 21° и 26°, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за май. От северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи. Отначало в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици.

По- интензивни ще са валежите в централната част на Северна България. В крайните източни райони ще превали едва през нощта срещу сряда. Ще духа до умерен вятър от юг, югозапад, около и след обяд, в западната половина на страната - от запад, северозапад. Максимални температури между 21° и 26°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи, но превалявания ще има едва през нощта срещу вторник. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Вълнение на морето 2-3 бала, температура на морската вода 17°-18°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. В следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето