Обясняват как терористите използват Интернет

Представянето на анализи на данните от публичните мрежи - Интернет и други, и тяхното използване от различни терористични организации е основният акцент в международната конференция "Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности", която ще се проведе на 26 май в Конгресния център на Международен панаир-Пловдив.

Експерти ще разясняват начините, чрез които се откриват химични вещества и рецепти за приготвяне на експлозиви при домашни условия като съществена част от подготовката на атентати. В програмата е включен и специален панел за технологиите, подпомагащи структурите за сигурност. Доклади ще представят заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната ген. Константин Попов и националният координатор по киберсигурност д-р Георги Шарков. По време на научната конференция ще бъдат изнесени над 70 доклада от участници от България, Великобритания, Германия, Израел, Испания, Ейре и Гърция. Ще бъдат показани резултатите от работата по европейския проект "HOMER", в който важна изследователска роля има родният институт по отбрана "Проф. Цветан Лазаров".

Осмото издание на научната конференция се организира в рамките на международната изложба за отбранителна техника "Хемус 2016 - отбрана, антитероризъм и сигурност", която ще се проведе от 25 до 28 май в Пловдив. В нея ще участват 57 фирми от 9 държави, научни институти и висши училища от областта на отбраната, а изложението ще бъде открито в сряда в 11 часа пред палата 3 на Международния панаир от министъра на отбраната Николай Ненчев.

Изложителите ще демонстрират иновативни изделия за оборудване за различните видове войски и средства за борба с тероризма, както и за гражданска употреба. МО показва съществуващи и придобити нови образци техника и въоръжение. Официални делегации от 14 държави са потвърдили, че ще посетят изложението. То ще бъде разгледано и от членове на Комитета за Партньорство за бойни припаси и на Европейската агенция по отбрана. Гражданите ще могат да видят изложбата само на 27 май от 10 до 17 ч. и на 28 май от 10 до 15 часа.

Повишава се интересът на чуждестранни компании към изложението, като на "Хемус-2016" за първи път ще има фирми от Китай, Япония, Израел и Русия, съобщиха организаторите от фондация "Хемус'96".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини