Любо Киров и Николина Чакърдъкова ще пеят за празника на Асеновград на 29 май

Бившият вокал на поп група "Те" Любо Киров и народната изпълнителка Николина Чакърдъкова ще изнесат тържествен концерт тази неделя на площад "Академик Николай Хайтов" за Деня на Асеновград - 29 май, съобщи кметът д-р Емил Караиванов.

Празненствата започват още с удостояване на граждани с почетни звания пред Асеновата крепост, откъдето в 10.30 часа ще потегли шествие към паметника на цар Иван Асен Втори, където ще бъдат поднесени венци и цветя. В 11.30 часа в Градския парк се открива Панаир на традиционните занаяти, костюми и специалитети, а на сцена в центъра му ще се вихрят духовият оркестър при ВВС-Пловдив и фолклорен ансамбъл "Пирин". Празничната програма включва още хепънинг "Да танцуваш е модерно" и парад на денс формациите от 16 часа, концерт на Николина Чакърдъкова и Любо Киров и ще завърши с лазерно шоу, заря и пускане на светещи фенери в небето над Асеновград.

Денят на Асеновград е кулминацията на Майските културни празници в Малкия Йерусалим, които продължават от 10 до 29 май. Част от тях са и футболният шоу мач между ветераните на местния "Асеновец" и "Левски" (Сф) на 26 май от 17.30 часа на стадион "Шипка" и националният бридж турнир "Асеновград 2016" от 27 до 29 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони