Тим Бъртън екранизира и "Алиса в огледалния свят"

"Алиса в огледалния свят" е поредният роман, който се сдоби с високобюджетна адаптация на големия екран, предаде БНТ. Продуцент на лентата е Тим Бъртън. Звездите на филма коментираха темите в класическата творба на Луис Карол от червения килим на премиерата в Лос Анджелис.

Огромният финансов успех на адаптацията на "Алиса в страната на чудесата", която регистрира над 1 милиард долара постъпления по света, създаде предпоставки и за продължение. Носителката на "Оскар" Ан Хатауей заяви, че основната й мотивация за участие в новия филм са били феминистките послания, заложени в романа на Луис Карол.

"Нещото, което беше приложимо за мен като актриса, която започна на 17 в Холивуд, а сега е на 33 м е идеята, че жените по някакъв начин губят силата си, когато остареят. Не мисля, че това е вярно. Затова и разказваме история в противовес на тази идея. Тя трябва да изчезне", заяви Хатауей..

Суперзвездата Джони Деп, който играе Лудия шапкар в лентата, подкрепи думите на своята колежка: "Историята е на около 150 години. Тя все още резонира с всички нас, все още е сюрреалистична и абсурдистка. Мисля, че тя е изпреварила времето си с младо момиче за главна героиня и ние може би сме в по-добра позиция да я разкажем сега".

Актьорският ансамбъл във филма се допълва от Миа Вашиковска, която играе главната героиня Алиса, наред с други големи имена като Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър и покойния Алан Рикман в последната му роля на големия екран. Режисьор е Джеймс Бобин. Попзвездата Пинк пък изненада феновете с изпълнение на живо на главната песен от саундтрака на премиерата на филма в Холивуд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино