Заловили са анаболни стероиди на българо-турската граница

Снимка: Агенция "Митници"

Заловиха голямо количество анаболни стероиди на границата с Турция на МП "Капитан Андреево". Препаратите са открити в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщават от агенция "Митници". Въпреки че шофьорът на автомобила, български гражданин, е заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в личния багаж на водача са открити 67 лекарствени продукта, сред които 70 ампули „Rimobolan" - инжекционен анаболен стероид, както и 17 писалки с инжекционен разтвор „Genotropin" .

Лекарственият препарат „Rimobolan" е с високи анаболни свойства за видимо отражение върху физиката на човека. „Genotropin" стимулира растежа, като за по-добри резултати при спортисти се комбинира с други стероиди.

Контрабанднопренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 30-годишния М.Х., срещу когото е образувано административно- наказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право