Ани Салич и шефът на БГ-радио не събраха гласове, за да станат почетни граждани на Благоевград

Кандидатурата на телевизионната журналистка Ани Салич не успя да събере достатъчен брой гласове, за да стане почетен гражданин на Благоевград. Тя бе предложена от общиска администрация , но на сесията само 6 гласа не достигнаха на родената в Благоевград Салич, за да получи званието.

Местните парламентаристи отхвърлиха и предложението за удостояване със същото звание на Николай Янчовичин, изпълнителен директор на БГ Радио, въпреки че той превърна Благоевград в музикална столица на българската музика.

В Благоевград преди години дори футболната звезда Димитър Бербатов не успя да стане почетен гражданин от раз, та се наложи предложението да се гласува втори път.

Почетен гражданин обаче стана с голямо мнозинство инж. Костадин Ангов. Кандидатурата му бе издигната по предложение на Камарата на строителите в Благоевград.

В периода между 1980 и 1989 г. той е директор на Домостроителния комбинат в Благоевград и успява да организира изграждането на 12 000 апартамента в града и по този начин окончателно решава жилищния проблем.

Костадин Ангов също така е конструирал сградите на бившето кино, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и комплекс "Мототехника". Един от строителите е и на църквата на Ванга в м. Рупите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица