Жертвите, на които са готови актьорите в Холивуд: Получават роля, разделят се с 32 кг, зъбите и дома си

Да платиш на лекар, за да развали зъбите ти, да отслабнеш с 32 кг, или да качиш 45 кг., да станеш бездомник, да счупиш ребро. Всички тези неща вече са правени от холивудски актьори в името на роли и далеч не се вписват в представата за холивудски живот.

Докато подготвял ролята си за “Нос Страх”, Робърт Де Ниро платил на зъболекаря си 20 хиляди долара, за да му развали зъбите, за да изглежда като възможно най-злия затворник.

За да се превъплати в ролята на жена, която се превръща в мъж в „Момчетата не плачат“ Хилари Суонк е живяла като мъж месец преди да започнат снимките, отрязала косата си, пристегнала гърдите си, натъпкала бикините си с чорапи и започнала да се представя на хората за Джеймс, братът на Хилари.

За ролята в „Линкълн“ Даниъл Дейл-Луис изучавал една година живота на американския президент, а по време на снимките докато камерите не работели, той оставал в образ и държал всички да се обръщат към него с „г-н президент“.

Друг вглъбен в ролята си актьор е Ейдриън Броуди, който преди „Пианистът“, живеел без дома, колата, и приятелката си. Мики Рурк се порязал с истинско бръснарско ножче в „Кечистът“, а Силвестър Сталоун си счупил ребро заради желанието си да се бие истинския в „Роки“. Бръмбър се пъха в якето на Мерил Стрийп доакто снима дълга сцена в “Извън Африка”, но дори и насекомото да е било опасно, тя остава на линия за цялата сцена.

За да се превъплъти в героя от „Механикът“, Крисчън Бейл сваля 32 кг. и тежи едва 54 кг, като искал да отиде и по-далеч. Пет месеца по-късно, актьорът качил 45 кг., за да изиграе Батман. Чарлийз Терон напълняла 14 кг. и обръснала веждите си, за „Чудовище”. За да напълнее 15 кг. за „Дневника на Бриджит Джоунс“, Рене Зелуегър закусвала биг мак с голяма порция пържени картофи, тиганици със сметана и голям млечен коктейл. Обядвала 20 понички с фъстъчено масло, пица, чипс и отново млечен коктейл, и вечеряла спагети с месо и пържени картофи. Между всичко това се тъпчела с шоколадови десертчета и газирани напитки. От друга страна, Джейк Джилънхол е гладувал, за да отслабне с 15 кг "Лешояда". За да се подговри за ролята си в „Черния лебед“, Натали Портман тренирала по 8 часа на ден 6 дни в седмицата.

Коментари

Задължително поле