На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Технически университет – Пловдив „произвел“ над 8500 инженери за 30 години

Снимка: Авторът

Над 8500 инженери е „произвел“ филиалът в Пловдив на Технически университет -София за 30 години от своето съществуване, а българската индустрия очаква следващия випуск технически кадри с висше образование, тъй като в момента търсенето им силно надвишава предлагането. Това отчетоха от ръководството на висшето учебно заведение в навечерието на тържествата за 30-годишния юбилей този четвъртък.

На баланса между образование и бизнес ще е посветена кръглата маса „30 години успяваме заедно“, която започва в 15 часа на 26 май в Заседателната зала на Ректората. В нея ще вземат участие ръководителите на вуза, директори на 5 средни училища, 12 фирми, дарили лаборатории за обучение на студентите от ТУ – Пловдив и представители на 5 индустриални клъстера. Това са клъстерите „Тракия икономическа зона“, „Зелена синергия“, „Информационни и комуникационни технологии- Пловдив“, „Мехатроника и автоматизация“ и „Аутомотив клъстер България“.

В деня на празника японската фирма SMC за роботи и автоматизирани системи и компоненти ще представи 9 модулна гъвкава автоматична монтажна система FMS – 200, с която студенти и ученици от техническите училища ще правят упражнения в продължение на 30 дни. Официалната част на празника ще започне от 16,30 часа в аулата на Ректората.

На 27 май ще бъдат открити Дните на Технически университет и ще започне научната конференция „ТЕХСИС 2016“ с участието на учени от България, Украйна, Беларус, Румъния, Чехия, Австрия, Франция, Турция и Нова Зеландия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.