Районна прокуратура-Първомай пое случая с изоставено в коридора на "Спешна помощ" бебе

Районна прокуратура-Първомай наблюдава досъдебно производство за изоставено в безпомощно състояние новородено бебе в коридора на Центъра за спешна медицинска помощ в града, явяващо се престъпление по чл. 137 от Наказателния кодекс.

След бързи издирвателни действия разследващите са са установили, че майката на детето е 39-годишната А.Л. от Димитровград, а бебето е оставено в болницата от 64-годишния З.Р. от село пловдивското село Поповица, който е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Той е изоставил новороденото в черен сак около 6.30 часа сутринта на 23 май в Центъра за спешна медицинска помощ, където бебето е открито около 7.45 часа живо и здраво от персонала на болницата.

Вниманието на една от санитарките било привлечено от странни звуци и движение в черния сак, а след като го отворила, се оказало, че вътре има живо момиченце на няколко часа. То още е било с неотрязана пъпна връв и с плацента, но напълно здраво, а раждането не е станало в болнично заведение.

Новороденото е настанено в АГ-отделението на болницата в Първомай. Там в момента от усложнения след раждането в домашни условия се възстановява и 39-годишната му майка от ромски произход.

Под ръководството на Районна прокуратура-Първомай в момента се извършват процесуално-следствени действия по случая, Предстои назначаване на медицински експертизи и разпити на свидетели. С родилката ще се занимават психолози и социални работници, които ще се опитат да я убедят да не изоставя дъщеричката си, а да си я вземе за отглеждане у дома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право