Автобус с 30 учители катастрофира край Сливен

Снимка: Труд

С челен сблъсък са катастрофирали автобус с 30 учители и камион до завоя до село Камен, близо до Сливен, съобщи БТВ.

Преподавателите са празнували 24 май във Велико Търново. По данни на МВР няма жертви, но са ранени 15 души - двамата водачи и 13 пътници. За лечение в сливенската болница са настанени двамата водачи и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол. По сериозно е състоянието но шофьора на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали.

В 15.05 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за катастрофа между автобус и ТИР, възникнала на около 40 м преди разклона за сливенското село Камен.

Девет от пострадалите са транспортирани до Спешното отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен, съобщи зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов. Двама от тях са приети в болницата. Единият е с открита фрактура на левия крак, а вторият - с рана на едната ръка. На останалите се оказва медицинска помощ и тепърва ще се уточнява състоянието им и необходимостта от приемане за престой в болницата, съобщават от "Фокус".

Според първоначалните данни, при изпреварване, автобус с бургаска регистрация, пътуващ в посока Ямбол, се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация.  

На мястото на катастрофата се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента.

Преди година на същото място загинаха в катастрофа двама младежи.

Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право