Абсурден устав стопира всяка промяна в щангите

Абсурдни клаузи в устава на Българската федерация по вдигане на щанги (БФВЩ) не дават абсолютно никаква възможност на който и да е кандидат да събори от поста досегашния президент на централата Неделчо Колев. Точно Колев засега е единственият претендент за нов мандат по време на предстоящото общо събрание на БФВЩ, което ще е в петък от 9 ч в хотел „Диана 3“ в София.
Според устава всеки бъдещ кандидат за шеф на щангите трябва да заяви намерението си официално във федерацията най-малко три месеца преди събранието. А форумът се насрочва месец преди датата на провеждане с обява в „Държавен вестник“. На практика това лишава всеки външен кандидат от шанс за участие в изборите.


А отново според устава всеки кандидат за член на управителния съвет трябва да получи одобрението на досегашната управа, за да има право да се яви пред събранието и да поиска поста.
Клубове, които са срещу настоящето ръководство на БФВЩ, обявиха още през януари, че абсурдните промени в устава са били прокарани набързо и гласувани покрай допинг скандалите в щангите и промяната в името на централата, която се казваше Българска федерация по вдигане на тежести.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт