Сменят билетите от 1 лев срещу доплащане от 60 стотинки

Старите билети за градски транспорт от 1 лев няма да се приемат след 1 юни, когато ще влезе в сила новата цена на еднократните превозни документи за София. Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки. Това може да стане само в четири бюра на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в столицата. Те се намират на пл. „Възраждане" 1, пл. „Бански" на бул. „Княгиня Мария-Луиза" 86 и на метростанцията на НДК.

„Пътникът отива със стария си билет, доплаща 60 ст. и получава нов“, обясни пред „Труд“ временният шеф на ЦГМ Румяна Милова. По същия начин се процедира и с талоните за 10 пътувания. Тяхната цена се вдига от 8 на 12 лв. Пътуващите с билети на старата цена от 1 лев ще бъдат санкционирани по новите правила - 40 лв. глоба на място и 200 лв. акт при отказ да се плати.

Четирите бюра ще подменят превозни документи до септември. „Според изчисленията ни обаче до края на юни старите превозни документи ще се изчерпат“, каза Милова.

Едновременно с поскъпването на билетите ще поевтинеят годишните абонаментни карти. Сега те струват 500 лв. От 1 юни цената им става 365 лв. и с тях едно пътуване ще излиза 1 лв. През октомври се очаква транспортното дружество да пусне три нови абонаментни карти - “Метро плюс”, “Карта София” и тридневна карта за всички линии.

Коментари

Задължително поле