78-годишен пенсионер наби крадец

Снимка: БТВ

Инцидентът се случил през миналата седмица, когато Симеонов се прибира в дома си в столичния квартал "Бъкстон". Спира го непознат, който се представя за полицай, разследващ убийство, при което възрастна жена била убита от мъж, предаде БТВ.

Мнимият полицай започнал да пребърква Симеонов. „Накрая стигна до джобчето, в което имах 7 лв”, разказва мъжът.

„Почна да ме опипва, взе парите и от едната – в другата ръка. Изведнъж разбирах, че той не е никакъв полицай...”, допълва 78-годишният мъж.

Мнимият полицай решава да бяга с откраднатите пари, но Симеонов, който работи като охранител в институт на БАН, го изненадва – скача върху него и започва да го налага.

„Паднахме заедно по стълбите”, допълва мъжът. Иван гони измамника стотици метри, след което отново влиза в схватка с него. „Хванах го и го ударих няколко пъти. Тогава той ме захапа и го пуснах. Нямах повече сили”, казва Симеонов.

78-годишният мъж споделя, че не се уплашил по време на схватката.

„Синовете ми казват, че ме остави на място, нож да извади... обаче след като разбрах, че не е от полицията изобщо не ме беше страх”, допълва той.

„Не съм от най-смелите, но не съм и спокоен. Не мога да си простя моята наивност. Така съм научен...”, коментира Симеонов.

МВР продължава да издирва фалшивия си колега полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право