Кралица Елизабет II: След Брекзит правителството ми ще работи Обединеното кралство да запази водещата си роля в международните отношения

Премиерът Борисов свиква Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия

Испанските власти издадоха нова заповед за арест на Карлес Пучдемон

Осъдиха футболист от Сандански за отвличане

Роми нападнаха ученичка на пазара в Благоевград

Земетресение разлюля Южна Гърция Трусът е бил с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

А1 стартира свое мобилно приложение за следене на спортни резултати

Установени са 104 трошки да гният по улиците на Велико Търново Премахнати са общо 7 излезли от употреба возила през тази година

Вижте как минувачи спасиха 4 човека от паднал в реката автомобил (ВИДЕО)

Откриха диво прасе с африканска чума в района на Асеновград

Трима учени спечелиха Нобел за икономика – за облекчаване на глобалната бедност

52 деца с постижения в науката, изкуството и спорта с общински стипендии в Търговище

Шуменец плаши радио с бомба заради сръбска музика

Рекламният бизнес с 19% по-висок оборот

Производството на филми и ТВ предавания са се увеличили с 28%

Близо 19% по-висок оборот са регистрирали фирмите, работещи в областта “Рекламна дейност и проучване на пазари”. Това показват данни на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2016 г. спрямо същия период на миналата година.

В сектора е включена работата по създаване и реализиране на рекламни кампании, публикуване на реклами в печатни издания, както и реклами, излъчвани от електронните и други медии, дизайн и изработване на рекламни дисплеи и места за реклама.

Според НСИ най-голямо увеличение на оборота (63,1%) имат компаниите, занимаващи се с административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на бизнеса. Следват дейностите, свързани с производството на филми и ТВ предавания, при които е отчетен 28 на сто ръст.

Увеличение над 25% на годишна база има и при фирмите за информационни услуги. Сектор “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти” отчита 9,2% общ ръст на оборота през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата година.

Националната статистика отчита най-голям спад в оборота на годишна база при фирми в сектора “Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи” – 9,5%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.