Румяна Бъчварова: При спецакция в Галиче са задържани 12 души

В момента на територията на Галиче се провежда специализирана полицейска операция и са задържани 12 души”, заяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова пред БТВ.

Тя не уточни имената на задържаните и причините за ареста им. По думите й МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца. „Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, допълни Бъчварова.

Вицепремиерът подчерта, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили в града от последните дни. „Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи”, допълни тя.

„Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем”, допълни Бъчварова. По думите й приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност.

„По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции”, допълни тя.

„За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това”, каза още Бъчварова.

Аз вярвам, че антикорупционният закон ще бъде приет, защото личните ми впечатления от разговорите с колегите е, че всички разбират необходимостта му”, категорична е Бъчварова.

Тя допълни, че се надява депутатите да бъдат разумни и да подкрепят полезните за страната решения.

По повод излизането на АБВ от управляващата коалиция, Румяна Бъчварова каза, че ГЕРБ са били изненадани от решението им. „Те имат право да се самоопределят. Включвайки толкова субекти в една коалиция не можем да изискваме монолитност”, допълни вътрешният министър.

По повод работата на ГЕРБ с Патриотичния фронт, Бъчварова допълни, че не винаги са на едно мнение с тях, но имат готовност за диалог.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право