Абитуриентът в метрото Кристиан: Само с един съученик се разбрах и той не успя да ме качи, пътуваше със своите близки

Факсимиле: БТВ

"Само с един съученик се разбрах и той не успя да ме качи, пътуваше със своите близки”, каза пред БТВ абитуриентът от Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в София Кристиан, чиято история трогна мнозина потребители на социалните мрежи.

Причината беше публикация във фейсбук на Весна Видева, която е видяла, че момчето е тръгнало към бала си с метрото и никой от съучениците му не е поискал да го качи в колата си. По-късно обаче Весна се извини заради написаното, след като е разбрала, че Кристиан не е питал всички свои съученици, а само един.

„Не виня никого. Нито искам класът ми да бъде оплют по никакъв начин, нито да има чак такъв отклик на всичко”, обясни Кристиан.

"В добри „работни” отношения съм със съучениците ми. Приятелски не толкова. Не са се държали лошо с мен", категоричен беше Кристиан. Той е убеден, че ако е питал останалите си съученици, те са щели да го вземат със себе си. „Дори ме попитаха след това: Защо така, щяхме да те качим веднага. Аз обаче чаках само моя съученик”, обясни той.

Кристиан се обадил и на класната си Антоанета Георгиева, за да не се притеснява, след като е „избухнала новината”.

Момчето разказа, че живее повече от скромно в столичния квартал "Люлин" заедно с майка си и баба си. „Може да се каже, че е мизерия, но живеем някак, с малко пари, с до 200 лева сигурно, колкото да успеем да си платим сметките”, допълни Кристиан. „Майка ми е безработна, само баба взима пенсия”, каза още той.

Той сподели, че костюмът за бала му е струвал 180 лв., което почти се равнява на парите за месеца на семейството му. Каза още, че много обича майка си и баба си и е благодарен, че са го отледали такъв, какъвто е в момента.

Искам да стана консул и да представлявам страната някъде в чужбина”, подчерта Кристиан, който пък като малък казвал, че иска да стане министър-председател.

Той изтъкна, че следи политическите новини и ще кандидатства за специалност „Международни отношения” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През юни му предстоят изпити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица