Президентът Румен Радев се качи на Кончето с доброволци, монтира лично аптечка в новия заслон

63-годишна баба тренира 5 пъти седмично и сваля млади мъже Лесли Максуел влиза в залата едва на 48

Прокуратурата в Своге привлече обвиняем за пожара в гората над село Реброво

Теменужка Петкова: Процедурата по АЕЦ “Белене” беше максимално публична и прозрачна

Николина Чакърдъкова ще пее с дъщеря си Мария на сцената на Пирин Фолк Илия Луков и любимците на публиката Райко Кирилов и Йорданка Варджийска са подготвили много любими песни за публиката

Прибраха в ареста чичо и племенник, обвинени в сводничество и пране на пари Окръжният съд изменил първоначалните мерки

Шефът на АПИ проверява разчистването на боклуците под магистрала „Струма“

Община Елена удостои с награда примабалерината Диляна Никифорова

ЦСКА пита държавата: Кога ще ни позволите да инвестираме в стадиона?

Кейт, Уилям и децата със самолетни билети за 365 паунда общо За разлика от частния полет на Меган, Хари и Арчи за 20 000 паунда

Пожар пламна в землището на Ветрен

От октомври стартират мобилни социални и здравни услуги в община Търговище

БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата

Убитият в село Гранит е намерен с три огнестрелни рани На мястото на местопрестъплението са открити 8 гилзи

Пари от реклама пращат Неймар в „Реал“

22 години затвор за Петър Петров, който причини смъртта на 94-годишната Емилия Бузова от Видин

Една от последните снимки на Емилия Бузова

Окръжният съд във Видин призна за виновен Петър Петров от Белоградчик, обвинен за грабеж, придружен с убийството на Емилия Бузова и му наложи наказание „Доживотен затвор“. Пред съда Петров призна изцяло фактите по обвинителния акт /съкратено съдебно следствие/, поради което на основание чл.58а от НК наказанието е заменено с „Лишаване от свобода“ за срок от 22 години, съобщиха от прокуратурата.

Постановено е и отделното изтърпяване на 5 месеца и 17 дни лишаване от свобода, за които Петров е бил условно предсрочно освободен на 03.09.2015 г.

42-годишният Петър Петров има 23 присъди за извършени престъпления против собствеността – кражби и грабежи. За последен път е освободен от затвора на 03.09.2015 г. условно предсрочно с остатък от 5 месеца, след което заживял във Видин.

На неустановена дата в периода от края на септември 2015 г. – началото на октомври 2015 г. подсъдимият минавал покрай къщата на Емилия Бузова (94 години) във Видин, където ровел в кофите за боклук. Чул гласа на възрастната жена през отворения прозорец на първия етаж от къщата и отишъл при нея. Бузова му отворила вратата и го пуснала в жилището си, което обвиняемият добре огледал и преценил какви вещи има в него.

Същата вечер по-късно той се върнал в къщата на възрастната жена, като влязъл вътре през прозореца. Въпреки съпротивата й, той я хванал за ръцете, бутнал и съборил на пода, след което изнесъл през входната врата различни вещи: телевизор, електрическа печка, кварцов часовник и персийски килим.

На 11.10.2015 г. рецидивистът отново отишъл в къщата на 94-годишната жена, влязъл през незаключената входна врата и от стълбищната площадка на жилището взел телевизор и прахосмукачка, които натоварил в предварително подготвената от него количка. След няколко дни, на 15.10.2015 г., Петров отново влязъл в жилището на възрастната жена през прозореца, като скъсал предпазната мрежа. По това време тя била в коридора, подпирайки се на проходилка. Като видяла крадеца, Емилия Бузова извикала за помощ и се опитала да излезе през външната врата, обаче той й нанесъл побой чрез многократно нанасяне на удари в главата и в областта на лицето, при което жената паднала на пода в безпомощно състояние.

Подсъдимият Петров претърсил стаите, шкафовете, гардероба и взел множество вещи от покъщнината на пострадалата, в това число: електрическо отоплително одеяло, тенджера под налягане, електрическа кана, единични котлони с плоча, кафеварка, тигани и др. Отнетите вещи натоварил на количка, предварително оставена пред входа на жилището.

В този момент в къщата се прибрал съседът на възрастната жена – Р.Х., който забелязал непознат мъж в коридора и се обадил в полицията, а изплашеният крадец избягал. Малко по-късно той се върнал, за да вземе натоварените в количката вещи. Тогава свидетелят Х. успял да го разгледа по-добре, след което дал по-подробно описание на служителите на реда: нисък, черен, с мустаци, облечен с анорак с качулка. Пострадалата жена била открита от полицейските служители паднала на пода и по-късно транспортирана с линейка до МБАЛ „Св. Петка“. Крадецът направил пореден опит да се върне на местопроизшествието да прибере откраднатите вещи, но бил заловен.

От заключението на съдебно-медицинската експертиза и след освидетелстване на Емилия Бузова в болнична стая на 16.10.2015 г. се установява, че на пострадалата била причинена контузия на главата с подкожни хематоми, кръвонасядания по лицето, кръвонасядане по предната част на шията, лява хълбочна област, двете колене и двете китки. Травматичните увреждания се дължали на удари от или върху тъп, твърд предмет и е възможно да са били нанасяни освен с ръце и с ритници, предвид разположението на травмите по тялото. Пострадалата жена била изписана от болницата на 19.10.2015 г., но на 28.10.2015 г. отново била приета във влошено здравословно състояние. Въпреки проведеното лечение нейното общо състояние не се променило и на 09.11.2015 г. жената починала в дома си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.