Кметът на Търговище поздрави националния лауреат от Олимпиадата по информационни технологии

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздрави златния медалист от олимпиадата по информационни технологии Теодор Влъчев, който тази година е абитуриент в местната гимназия по икономика.

Кметът д-р Дарин Димитров се срещна с националния лауреат от Олимпиадата по информационни технологии Теодор Вълчев, който е абитуриент в Професионалната гимназия по икономическа информатика в Търговище. Зрелостникът гостува в Общината по покана на кмета. Заедно с него бяха директорът на училището му Георги Николов и преподавателят му Виолета Вичева, съобщиха от общината.

Младежът спечели първи място в категорията „Приложни програми” на олимпиадата със съотборника си Дейвид Димитров от Монтана с устройство за рисуване върху различни повърхности. Двамата младежи изработиха прототип, който демонстрираха пред участниците в цялата страна и грабнаха първа позиция. Теодор събра и най-много точки в групата от 9 до 12 клас. Това му донесе златен медал и отлична оценка, с която може да кандидатства във висше учебно заведение.

На срещата в Община Търговище талантливият зрелостник разказа за проекта и подкрепата, която е получил от различни компании и специалисти, за да реализира идеята си. Сподели плановете си да учи в България и мечтите си страната ни да развива нанотехнологиите.

Кметът поздрави Теодор Вълчев за успешното представяне, което носи имидж на училището му и Търговище. „Изключително съм впечатлен от новите поколения, които показват воля, отговорност, дисциплина и имат амбиции, за които работят целеустремено. Радвам се, че децата ни имат съвременно мислене и за разлика от нас не смятат, че някой им е длъжен, а се стремят да реализират плановете си с много труд”, сподели д-р Димитров.

Теодор Вълчев пък посочи, че негов принцип е да помага на другите, така както е срещнал подкрепа в своето развитие. „Трябва да се работи в екип от единомишленици, които имат общи цели и са готови да дадат всичко от себе си за постигане на резултата, който преследват”, каза зрелостникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини