Откриват първия международен Фестивал на спортните филми в кино "Люмиер"

Първият международен Фестивал на спортните филми в столицата ще бъде открит утре в кино "Люмиер", съобщават от Столичния общински съвет.

Дебютното издание на "София спорт филм фестивал" предлага изключително интересна селекция от творби.

Мирослав Боршош ще представи първият филм в програмата - култовото заглавие "Палио", с прожекция от 19.00 ч. Творбата представя най-старите конни състезания в света, които се организират два пъти годишно в Сиана.

Първият ден на Фестивала ще завърши с още един хит - "Автомобилен клуб Хавана". Копродукцията на Куба и САЩ разказва за шестима драг рейсъри, решили в последната минута да направят промени по любимите си американски автомобили, според изискванията на първото официално състезание в Куба от 1960 г. насам.

Билети могат да бъдат закупени на касите на НДК, както и пред салона в деня на прожекцията. Те са на цени от 5 лв. за деца и ученици до 18 г. и 8 лв. за възрастни.

На откриването на фестивала ще присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на НДК Мирослав Боршош и актрисата Жана Караиванова. Те ще дадат начало на дебютното за града издание на международния преглед на документални и игрални ленти със спортна тематика.

Коментари

Задължително поле