Алиша Кийс открива финала на Шампионска лига

Американска певица Алиша Кийс ще открие тазгодишния финал на Шампионска лига в Минало, предаде БТВ. Мачът за титлата в най-престижния клубен турнир противопоставя двата гранда от Мадрид- Реал и Атлетико.

Изпълнението на Кийс ще бъде историческо за турнира. Тя ще бъде първият музикант, които ще открие мача с песен на живо.

След като бе обявено участието на Кийс в програмата, тя сподели, че ще бъде чест за нея да се включи в шоуто. Също така американката разкри, че има сантиментална връзка с Италия, защото семейството на майка й е родом от тази държава.

„Семейството на майка ми е от Италия, затова всеки път когато посещавам тази държава, усещам любовта на хората и се чувствам като у дома си”, каза носителката на 15 награди „Грами”.

Певицата ще открие футболния спектакъл пред 80-хилядната публика на „Сан Сиро”. Очаква се повече от 200 милиона души от 220 държави да наблюдават изпълнението по телевизията.

Кийс е сред най-големите звезди на музикалната сцена. Тя има продадени над 50 млн. албума. Спечелила е 15 награди „Грами” от 29 номинации.

Ръководителите на УЕФА вярват, че нейното включване в програмата ще допринесе допълнително за добрия имидж, на който се радва Шампионска лига.

Финалът в Шампионска лига е на 28 май (събота) и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 20:30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица